HomeUncategorizedDÜNDEN BUGÜNE “İLKER KALELİ”

DÜNDEN BUGÜNE “İLKER KALELİ”

DÜNDEN BUGÜNE “İLKER KALELİ”

Ekranların vazgeçilmez yetenekli oyuncusu, genç kızların sevgilisi İlker Kaleli'yi daha yakından tanımak ister misiniz?

İlker Kaleli 11 Mayıs 1984 de  yarı Alman yarı Türk bir anne ile Vanlı bir babanın çocuğu olarak İstanbul'da dünyaya geldi. 

ZOR BİR ÇOCUKLUK GEÇİRDİ

Annesinin Alman kültürüne sahip,babasının Türk kültürüne sahip olması evde kültür çatışmasının çıkmasına sebep oluyordu. Kaleli henüz 7 yaşındayken evde tartışmalar başladı ve çift Kaleli 13 yaşındayken boşanma kararı alıp boşandı. Kaleli küçük yaşta anne ve babasının ayrı olmasının zorluğunu yaşayarak 17 yaşında kendi evine çıktı ve o zamandan bu yana yalnız yaşamını sürdürdü.

MÜZİSYEN OLMAK İSTİYORDU

Çocukluğunda müzisyen olmak isteyen ouncu Nirvana(müzik grubu) ve Kurt Cobain hayranıydı. Daha sonra şartlar değişince ve oyuncu olma isteği ağır basınca Kaleli oyuncu olmaya karar verdi. Hayatının bir parçasında da müzik hep kaldı ve oynadığı bazı dizilerde de söylediği şarkılarla ön plana çıktı.

REKLAM YÜZÜ

Kaleli; şans eseri 16 yaşında herkes tarafından tanınan içecek markasının reklam filminde oynadı ve böylelikle oyunculuğa ilk adımlarını attı.

SANAT YÖNETİMİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİSİ

Kaleli; İstanbul Kültür Üniversitesi Sanat Yönetimi bölümünü kazandı.Üniversite eğitimine devam ederken iki sene boyunca Şahika Tekand'ın kurduğu Stüdyo Oyuncularında eğitim aldı ve kendini geliştirmeyi asla bırakmadı.

EĞİTİM İÇİN LONDRA

Üniversite mezunu olan Kaleli 2 yıl aradan sonra 2006 yılında Londra'ya gidiş yaptı ve yaklaşık 4 yıl boyunca Londra'da yaşamını sürdürdü.Londra'da LAMDA'da (The London Acedemy Of Musız And Dramatıc Art) 3 yıl oyunculuk eğitimi aldı ve 2011 yılında oradan mezun oldu. Londra'da ikende müzikle ilişkisini koparmadı ve müzikle uğraştı. DJ'lik yaptı,reklam filmlerinde oynadı.

İLK DİZİSİ "SON" 

Oyuncu 2012 yılında Türkiye'den gelen teklif üzerine ilk dizisi "Son"da Alper karakteriyle karşımıza çıktı.Dizi 25 bölüm olarak planlandı ve 25 Haziran 2012'de son bölümü yayınlandı.

"KAYIP ŞEHİR"

Kaleli; oyunculuğuna ara vermeden 14 Eylül 2012'de Kanal d'de yayınlanmaya başlayan "Kayıp Şehir" adlı dizide İrfan karakteriyle karşımıza çıktı.

"KAYIP"

Kaleli; 13 Eylül 2013 ve 27 Ocak 2014 tarihleri arasında Kanal D'de yayınlanan "Kayıp" adlı  dizisinde Çete Lideri Faik Şaşmaz karakteriyle karşımıza çıktı. 

İLK SİNEME FİLMİ "SİLSİLE"

Ve Kaleli'nin aldığı eğitimler oynadığı dizilerdeki başarılar gözden kaçmadı.İlk sinema film projesi olan 2014 yılında vizyona giren "Silsile" adlı Aşk ve Suç konusuna sahip filmde Kaleli "Cenk" karakterini canlandırdı ve hayranlarından büyük beğeni topladı.

POYRAZ AYŞEGÜL'E DELİLER GİBİ AŞIK

Kaleli'nin oyunculukta dönüm noktası sayılabilecek bir proje olan " Poyraz Karayel" adlı dizi 2014 yılında Kanal D'de yayınlanmaya başladı ve hala devam ediyor. Baş rollerini İlker Kaleli, Burçin Terzioğlu paylaşıyor. Dizi aşk,aksiyon,bağlılık,gerilim gibi duyguları yansıtıyor.

HER BAŞARI BİR ÖDÜLE LAYIKTIR

Kaleli'nin sinema ve dizilerdeki başarısı sevenleri tarafından görmezden gelinmedi. Ünlü oyuncu 2015 yılında YTBT Yılın En İyileri Ödüllerinde "En Başarılı Erkek Dizi Oyuncusu" seçildi. Bir diğer ödülü ise Haliç Üniversitesi En İyi Erkek Dizi Oyunsusu ödülününe layık görüldü.

2016 yılında ise 43.Pantene Altın Kelebek Ödülleri'nde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazandı. Bunun dışında da 6. Ayaklı Gazete Tv Yıldızları Ödüllerinde En İyi Polisiye Dizi Erkek oyuncusu, 9.Akademi Kariyer Günleri Ödüllerinde de En İyi Erkek oyuncu ödüllerini kazandı.

VE DİZİ AŞKI GERÇEK OLDU

İlker Kaleli ve Burçin Terzioğlu dizideki aşklarını gerçek hayata da taşıdı. İkilinin aşkları herkes tarafından takdir edildi. İkili aşklarını sosyal medyadan bir fotoğraf karalerisiyle ilan etti ve ilişkileri sosyal medyada büyük yankı gördü. Sevenleri ikiliden şu sıralar evlilik haberi bekliyor. Bakalım çift sevenlerine evlilik haberini ne zaman verecek?

 

Vahide Serbest