Homeİş DünyasıAYASOFYA HÜRREM SULTAN HAMAMI

AYASOFYA HÜRREM SULTAN HAMAMI

AYASOFYA HÜRREM SULTAN HAMAMI

İstanbul’da Ayasofya Müzesi ile Sultanahmet Camii arasında yer alan Türk hamamı; Kanuni Sultan Süleyman’ın eşi Hürrem Sultan tarafından, Mimar Sinan’a 16. yüzyılda (1556–1557) Ayasofya’nın yanına inşa ettirilmiştir.

1910 yılına kadar aktif olarak kullanılan hamam, uzun yıllar kapalı kalmıştır. Bu hamamda, Türk hamam mimarisinde bir yenilik olmak üzere ilk defa kadınlar ve erkekler kısmı aynı eksen üzerinde yapılmıştır. Bin yıldır temizliğin, şifanın aynı zamanda eğlencenin ve sosyal paylaşımın önemli bir temsilcisi olan hamam geleneği, Ayasofya Hürrem Sultan Hamamı’n da günümüze uygun bir bakış açısıyla yeniden yorumlandı. Sultanlara hizmet vermiş olan bu tarihi hamam, suyun arındırıcı gücünü geçmişten bugüne uzanan eşsiz bir atmosferde ziyaretçilerine sunmaya devam ediyor.

Mihri Restoran Sultanlara layık bir sofra sloganı ile damak tadına önem verenleri Sultanahmet’e davet ediyor. Mihri Restoran münferit müşterilerden, 300 kişilik gruplara kadar ağırlama kapasitesi ile A La Carte Restoran ve Kafe olarak hizmet vermektedir. Kışın ise 60 kişilik çadırı ile bu muhteşem atmosferde hizmet vermeye devam etmektedir.

HAMAM PAKETLERİ

Sultanlara Layık Özel Paketlerle Yeniden Doğmaya Hazır Olun…

ASL-I HAMAM / 30 Dakika.

Hamam kullanımı, geleneksel kese uygulaması, dinlendirici köpük masajı, Osmanlı usulü şerbet ve çay ikramı.

PİR-Ü PAK / 45 Dakika.

Hamam kullanımı, geleneksel kese uygulaması, dinlendirici köpük masajı, baş ve boyun masajı, Osmanlı usulü şerbet ve çay ikramı.

KEYF-İ HAMAM / 60 Dakika.

Hamam kullanımı, geleneksel kese ve köpük uygulaması, Hünkar veya Sultan Odasında erguvan özü yağı ile Aromaterapi masajı, Osmanlı usulü şerbet ve çay ikramı.

ZEVK-İ SEFA / 80 Dakika.

Hamam kullanımı, erguvan özlü arındırıcı peeling veya kese uygulaması, dinlendirici köpük uygulaması ve nemlendirici

vücut kil maskesi, Hünkar veya Sultan Odasında erguvan özü yağı ile Aromaterapi masajı, Osmanlı usulü şerbet ve çay ikramı.

AB-I HAYAT / 110 Dakika.

Hamam kullanımı, Sultan Eyvanında geleneksel kese ve köpük uygulaması, erguvan özlü nemlendirici vücut kil maskesi, dinlendirici baş ve boyun masajı, Sultan locasında meyve ikramı. Hünkar veya Sultan odasında erguvan özü yağı ile Aromaterapi masajı. Türk Lokumu, , Osmanlı usulü şerbet ve çay ikramı.

Aromaterapi Masajı / 50 Dakika.

Özellikle lenf sistemini harekete geçirerek vücuttan toksinleri uzaklaştırmayı hedefleyen Aromaterapi masajı, vücuttaki sıvı tutulmalarını azaltır ve hoş kokulu erguvan özlü yağ ile keyifli, dinlendirici bir seans almanızı sağlar.

Refleksoloji / 35 Dakika.

“Ayaklar vücudun aynasıdır” felsefesinden yola çıkan geleneksel Çin uygulaması, ayak tabanlarında bulunan özel bazı noktaların vücuttaki farklı organları temsil ettiği teorisi üzerine kurulmuştur. Tamamen ayaklar üzerine yoğunlaşan refleksoloji; zihni rahatlatarak bedendeki enerji akışını yeniden düzenler. Dengeli baskıları ile batı stiline uyarladığı dinlendirici etkisi ön planda tutulan terapilerimizdendir.

Anti-Stress Masaj / 50 Dakika.

Anti-Stres masajı, yavaş ve ritmik yapılan bir masaj tipidir. Kasları gevşetici rahatlatıcı etkisi vardır. Yumuşak hareketlerle tepeden tırnağa kadar yapılan masaj sayesinde vücuttaki kas ve dokuların gevşemesi sağlanır. Özellikle kese seansından sonra yapılması tavsiye edilir.

Sırt Masajı / 35 Dakika.

Sırt masajında, baş, boyun ve omuz kısmında birikmiş strese odaklanılır. Dolaşımı güçlendirmek ve rahatlatma amaçlı stres noktaları aktifleştirilir.

Konum:

Ayasofya Hürrem Sultan Hamamı tarihi yarımada da bulunan Ayasofya Müzesi ile Sultanahmet Camii arasında yer almaktadır. Atatürk Havaalanına 25 dk , Taksim meydanına 20 dk , ve Topkapı Sarayına yürüme mesafesinde yer almaktadır.

Restoran:

Mihri Restoran dünyanın eşsiz mimarlık şaheserlerinden biri olan Ayasofya Hürrem Sultan Hamamı’nın bahçesinde yer almaktadır. Türk ve Akdeniz Mutfağının en seçkin örneklerini tarihle iç içe, yüzyıllık ağaçların gölgesinde muhteşem Ayasofya’ya bakarak tatma fırsatı sunuyor.

Mihri Restoran Sultanlara layık bir sofra sloganı ile damak tadına önem verenleri Sultanahmet’e davet ediyor. Mihri Restoran münferit müşterilerden, 300 kişilik gruplara kadar ağırlama kapasitesi ile A La Carte Restoran ve Kafe olarak hizmet vermektedir. Kışın ise 60 kişilik çadırı ile bu muhteşem atmosferde hizmet vermeye devam etmektedir.

Ayasofya Hürrem Sultan Hamamı Cankurtaran Mah. Ayasofya Meydanı No:2 Fatih / İstanbul

T : +90 212 517 35 35 , F: +90 212 517 35 36

info@ayasofyahamami.com