HomeMagazinAYLİN COŞKUN’UN ‘SİNSİRELLA’ İTİRAZINA RET!

AYLİN COŞKUN’UN ‘SİNSİRELLA’ İTİRAZINA RET!

AYLİN COŞKUN’UN ‘SİNSİRELLA’ İTİRAZINA RET!

Şarkıcı Aylin Coşkun, sosyal medyada fotoğrafının altına ‘Sinsirella’ yorumu yapan meslektaşı Hatice’yi, ‘hakaret etti’ iddiasıyla savcılığa şikayet etmişti. Savcılık, ‘Hakaret yok, eleştiri var’ diyerek, takipsizlik kararı vermişti. Coşkun, bu kez Sulh Ceza Mahkemesi’ne başvurup karara itiraz etti. Hakim, Coşkun’un itirazını reddedip kararı onadı.

17 Mart’ta Bostancı Gösteri Merkezi’nde konser veren Aylin Coşkun, kendisine sosyal medyada ‘Sinsirella’ diyen şarkıcı Hatice’yi şikayet etmişti. Sanat camiasındaki arkadaşlarından destek göremediğini belirterek sosyal medyada dert yanan Coşkun’un bu açıklamasına, Hatice’den ithamlarla dolu bir yanıt gelmişti. Coşkun, Hatice’nin bu paylaşımlarının ardından savcılığa başvurarak, Hatice’nin cezalandırılmasını istedi. Hatice, “Konserine gitmediğim için tahrik içerikli mesajlar paylaştı. Tartışma sonrası ben de karşı göndermede bulundum” ifadelerini kullandı.

Sabah Gazetesi’nin haberine göre; Savcılık, Hatice’nin söylediği sözlerin eleştiri ve ifade özgürlüğü kapsamında kaldığını beyan ederek, Coşkun’un şikayetini takipsizlikle sonuçlandırdı.

Karar sonrası Sulh Ceza Hakimliği’ne başvuran Coşkun, karara itiraz etti. Hakim, Coşkun’un itirazını reddederek kararı onadı.