FARKLI KÜLTÜRLERİN DANSLA BULUŞMASI “ANATOLIAN FUSION” İSTANBUL’DA!
“Anatolian Fusion” Workshopları 2-6 Temmuz’da İstanbul’da!
Çalışmalarını İtalya’nın Milano kentinde sürdüren Türk Dansçı Neslihan Yılmazel’in hayata geçirdiği “Anatolian Fusion” projesi, şimdiye kadar İtalya ve İspanya’nın farklı şehirlerinde sanatseverlerle buluştu. Yılmazel; Anadolu danslarını, kendine özgü bir stille yorumlayarak gerçekleştirdiği workshop ve performanslarıyla büyük ilgi gördü.
Proje ile ilgili konuşan Neslihan Yılmazel; “Farklı kültürlere ait etnik dansların buluşması müthiş bir sinerji yaratıyor. Gelenekselden yola çıkarak, farklı ama çok yakın yaşanmışlığın bedende ve duyguda birleşmesinin peşindeyim. Bu düşünceden hareketle İstanbul’da, farklı kültürleri ve dans disiplinlerini, duyguda birleştirme amacıyla yola çıktık. Sanatçı dostlarımla İstanbul’da yapacağımız proje aslında uluslararası bir festival hayalimizin ilk adımı” dedi.
Projenin İstanbul ayağında Persian dans eğitmeni Italya’dan Silvia Layla ve Flamenko dans eğitmeni İspanya’dan Juana Larreta’nın da katılımı ve Neslihan Yılmazel’in Türkiye’deki sanatçı dostları Serkan Polat, Ayla Karagöz, Bahar Aksoy, Şebnem Sürücü ve Handan Güngör’ün destekleriyle gerçekleştirilecek.
Anadolu, Endülüs, Hint ve İran kültürlerinin buluştuğu bu renkli etkinlik; 4 günlük workshop programı ile başlayarak 6 Temmuz’da gerçekleştirilecek gala ile son bulacak.
İtalya da yaşayan Türk Dansçı Neslihan Yılmazel’in anlatımı ile “Anatolian Fusion”: ‘Ruhumda ve bedenimde biriktirdiğim, Anadolu’nun kutsal hazine değerindeki maneviyatı, coşkusu ve aşkı ile geleneksel hareket ve ritim kalıplarını kaynak alan bir dans projesidir. Bedenin nasıl hareket ettiğine değil, onu neyin hareket ettirdiğine olan merak ile yola çıkarak etnik, gizemli, ruhi ve barışçıl duyguların peşindeyim. Bu projeyi uzun zamandır uluslararası bir etkinliğe dönüştürmeyi arzu ettiğimiz değerli sanatçı dostlarım Serkan Polat, Ayla Karagöz, Şebnem Sürücü, Handan Güngör ile İstanbul’da, İtalya ve İspanya’dan gelecek olan misafirlerimiz ve dans hocalarımızla birlikte zengin Anadolu, Endülüs, Hint ve İran kültürlerinin buluştuğu iyileştirici ve birleştirici gücünde buluşmak üzere’.
WORKSHOPLAR: 2-3-4-5 Temmuz, İ.T.Ü. Türk Musikisi Devlet Konservatuarı / Halk Oyunları bölümü dans salonları.
GALA SHOW: 6 Temmuz, Hodja Pasha Culture Center (Sirkeci-Istanbul)