HomeUncategorizedİÇİMDEKİ PALYAÇOYU KEŞFETTİM

İÇİMDEKİ PALYAÇOYU KEŞFETTİM

İÇİMDEKİ PALYAÇOYU KEŞFETTİM

‘Kartallar Yüksek Uçar’, ‘Kötü Yol’ ve ‘Yaşamın Kıyısında’ gibi ses getiren projelerde oynadığı rollerle adını duyuran, ‘Paramparça’ dizisinde canlandırdığı Keriman karakteriyle fenomen olan Nursel Köse sayfamıza konuk oldu.

Sözcü'den Edda Sönmez'in röportajında samimi açıklamalar yapan Nursel Köse'nin açıklamaları şu şekilde…

Nursel Köse, eğlenceli ve doğal hareketleriyle dikkat çekiyor. Çok yakında bir televizyon programına da başlayacak Köse'yle samimi bir röportaj yaptık. 10 Kasım'da okurlarla buluşan kitabını anlatan oyuncuyla aşktan şiddete, Keriman karakterinden erkeklere pek çok konu konuştuk. Bu sırada hayata dair en büyük pişmanlığını da öğrendik…

– Kısa süre önce Antalya Film Festivali'ni geride bıraktık. Sizin için bu organizasyonun önemi nedir?
Antalya benim için çok önemli çünkü ilk ödülümü bu festivalden aldım. Bu organizasyonda ayrıca İki kere ödül aldım; bir kere de ödül verdim. Bu sene jüriydim, belki ilerde Antalya Belediye Başkanı olurum.

-Sinema sektörünün bugünkü durumunu geldiği noktayı nasıl değerlendiriyorsunuz? 
Sinemanın durumu yıllardan belli tartışılıyor fakat sinemanın ilk katili videodur.

ANDIE FOTOĞRAF ÇEKTİRMEK İSTEDİ
– Festival için Antalya'ya gelen Andie MacDowell ‘Paramparça' dizisinin setini ziyaret etmiş. Onunla ilginç bir anınız var mı?
Festival kortejinde bana gösterilen yoğun ilgiye herkes çok şaşırmış.

Sonra bana bunun nedenini sordular ve hangi projede oynadığımı merak ettiler. Ben de kendimi anlattım; beni sosyal medyadan da araştırmışlar. Bu gelişmelerin ardından Andie MacDowell benimle fotoğraf çektirmek istedi ve çok meşhur olduğumu söyledi.

– Festival boyunca yabancı misafirlerle çok zaman geçirdiniz. Sizde nasıl bir intiba bıraktılar?
O süre boyunca komik olan, benim her şeyimi çok beğenmeleriydi. Hepsi çok tatlı…

KOMEDİ KALBE GİDEN BİR YOL
– Yeni projeleriniz var mı? 
10 Kasım'da kitabım ‘Soytarı Özgürlüğü' çıktı. İlginç bir kitap oldu. Kitap, özgeçmişim gibi oldu çünkü içeriği yaptığım işlerle ilgili. Kitapta komedi oyunculuğunu ve bana açtığı kapıları anlatıyorum.

Hep söylediğim bir cümle var: “Komedi kalplere giden yoldur ve kalplerin kapısını açar.” Gülmek ve güldürmek önemli; işte benim hayat felsefem bu…

– Kitabın adını hangi kriterlere göre seçtiniz?
Komedinin temelini tarihten bu yana hep soytarılar oluşturmuş.

Soytarıların özgürlüğü sınırsız. Herkese her şeyi söyleyebilirler ama boyunları vurulmaz. Sen ben söylesek boynumuzu keserler ama soytarı söylediğinde mizah oluyor. İçimdeki palyaçoyu keşfettiğim için kitabın ismi de bu oldu. Komedyen olmak isteyenler yol göstermek istedim.

HEDEFİM STAND-UP KONUSUNDA ÖNCÜ OLMAK
– Stand-up programı yapacağınız konusunda haberler dolaşıyor. Bu konuda neler söyleyeceksiniz?
Evet; kulakların bayağı iyi (gülüyoruz). Bu program çok konuşulacak. Stand-up yapan kadın pek yok ve ben kadınların önünü açmak istiyorum. Bana karşı tabii ki bir önyargı olacak Türkiye'de.

Hatta basında da “Cem Yılmaz'ın dişi versiyonu” denecek. Ama bana bir şans verin. Türkiye'ye ilk geldiğimde de “Nursel Köse kime benziyor?” diye dört kadın oyuncuyla beni kıyaslıyorlardı.

-Komedinin hayatınızdaki yeri ne?
Ben komedi sanatçısıyım; yıllarca yurtdışında stand-up yaptım ama bu Türkiye'de bilinmiyordu. Türkiye'de beni hep drama oyuncusu olarak gördüler ve o tarzda teklifler aldım. Bana da artık tak ettiği için, “Hangi karakter gelirse gelsin ben ona komedi katacağım” dedim. Ve şansıma karşıma Keriman çıktı.

YÖNETMENİM "SENİ SOKAKTA DÖVERLER" DİYE UYARDI
– ‘Paramparça' dizisi ve Keriman'la ilgili neler söyleyeceksiniz? 
Keriman'ı çok seviyorum. İlk sezonun yönetmeni Cevdet Mercan, “Gözlük, şapka al; yoksa sokakta seni döverler” deyince bu figürü yumuşatmak istedim. Böylece ortaya Keriman çıktı. O, duygularını açıkça ortaya seren, cesur bir kadın. Yeni sezonda birine aşık oldu ama inanın ona acıyorum. Keriman'ın bir tek seksi yok; senaristlere söylüyorum ama yazmıyorlar.

– Peki siz nasıl bir kadınsınız? 
Hani kime sorsanız “Hayatımı yazsam roman olur” der ya, benim için de durum böyle. Nasıl bir başka bir meslek için okuyup öğrenmek gerekiyorsa bu oyunculuk için de geçerli.

EL KALDIRANA KARŞILIK VERİLMELİ
– Kadına şiddet konusunda ne düşünüyorsunuz?
Dünyanın her yerinde şiddet var; özellikle de erkekten kadına yöneleni… Şiddet uygulayan erkek aciz bir varlıktır. Kadın dayak yer; evinden alınıp koparılır, yurttan da atılır. Tek yapmamız gereken kız çocuklarını ve kadınları eğitmek, kendini savunma konusunda bilgilendirmek ve hayır demeyi öğretmek. Şiddete yönlendirmek istemem ama bazı erkekler için el kaldırana el kaldırmak gerek.

– Sizce adalet sistemimiz bu konuda ne kadar yeterli? 
Adalet ancak suçlular cezalandırıldığı zaman gerçek adalettir. Ama günümüzde giden gidiyor, ölen ölüyor. Her yerde her şeye erkekler karar veriyor. Bu durum politikada da böyle. Kadını hor gören toplumlar her zaman problemlidir.

EŞİMİN BEDEN DİLİ BİLE TÜRKLEŞTİ
– Özel hayatınız nasıl gidiyor?
Eşimle 11'inci yılımıza giriyoruz. “Fazla bahsetme. Tahtaya vur, nazar değer” diyorlar. Mutlu bir aşk yaşıyorum. Viyolasıyla Sezen Aksu şarkıları çalan bir eşim var. Türkiye'ye çok güzel adapte oldu. İstanbul'u çok seviyor.

Enişteyi bildiğin Türk yaptık; beden dili bile Türkleşti. Bir gün sokakta yürüyoruz; elimi bıraktı. Dönüp, “Sakın bir daha bunu yapma. Bir Türk erkeği kadınını bırakmaz” dedim. O zamandan beri elimi bırakmıyor.

– Çocuk düşünüyor musunuz? 
Allah vermedi ama hiçbir pişmanlığım yok. Hayatımda sadece bir konuda keşke diyorum: “Keşke mimarlık okumasaydım.”

SAMAN YAPIŞTIRILMIŞ YUMURTALARI ORGANİK SANDIM
– Formunuzu nasıl koruyorsunuz? 
Yıllardır beş Tibet hareketi yapıyorum çünkü Asya sporlarına ilgim var. İnsan hayatına doğru beslenme programını ve sporu uygularsa saatlerce terlemeye gerek yok. Nefese yönelik sporlar yapın.

Beslenmeyle ilgili de organik gıda yalanlarına inanmayın… Yıllardır yumurta aldığım bir teyze bana acıdı ve Keriman'ı çok sevdiğinden, “Kızım yumurta alma artık” dedi. Meğer saman yapıştırıyormuş yumurtaların üzerine. “25 kuruşa alıyorum 1 liraya satıyorum organik diye” dedi.