İstanbul’u Yaşatan Balıkçı
Takvim Gazetesi köşe yazarı Ufuk Özcan bugünkü köşesinde Park Fora’dan bahsetti. İşte o yazı;
Geçmişten günümüze ulaşan çok nadir mekanları arasında adını yazdıran bir balıkçıdan bahsetmek istiyorum. 1996 yılından itibaren hizmet veren Kuruçeşme Park Fora’dan. Mekanın başında piyasanın deneyimli isimlerinden Bahtiyar Kılıç var. Açıldığı günden itibaren ise mutfak şefi Musa Değirmenci yapıyor. İstanbul’u anlatan bir fotoğraf karesi verseniz deseniz; Park Fora’nın fotoğrafını veririm. Kuruçeşme’de ağaçların arasından yürüyerek, denizin sıfır noktasında oturduğunuzu düşünün. Akşam ise güneşin batışı ile birlikte boğaz köprüsünün ışıkları izlediğinizi hayal edin. Hepsini barındıran bir mekan. İstanbul’un en iyi terası burada diyebilirim. Teras’ta bulunan müthiş barında kokteyl içebilir. Kabuklular, istiridyeler, Istakozlar ve günün balıklarının lezzetini tadabilirsiniz. Burayı çok beğendiğimin nedenlerinden biride İstanbul’daki valelere ödediğiniz fahiş ücretler burada yok. Nedesi ise; “Park Fora’nın valelerinde sabit bir ücret yok. Çünkü hepsi sigortalı, maaşlı çalışanları. Ne kadar vermek isterseniz. Karar sizin…”