HomeMagazin‘MELİK KAM KOLEKSİYONUNDA YENİLİKÇİ KALIPLAR VE RENKLER ÖNE ÇIKIYOR’

‘MELİK KAM KOLEKSİYONUNDA YENİLİKÇİ KALIPLAR VE RENKLER ÖNE ÇIKIYOR’

‘MELİK KAM KOLEKSİYONUNDA YENİLİKÇİ KALIPLAR VE RENKLER ÖNE ÇIKIYOR’

Giyim tarzıyla sosyal medyada fenomen haline gelen ve kendi yarattığı markasıyla  (www.melikkam.com) herkesin gözdesi olan moda ikonu Melik Kam ile  gerçekleştirilen röportaj: 

Melik Kam markası nasıl doğdu?

Instagram’ı (www.instagram.com/melikkam) ilk zamanlarından beri çok aktif kullanıyorum. Başlangıçta beğendiğim ürünleri paylaştığım hesabımda kendime has oluşturduğum yaratıcı kombinlerimin zamanla büyük ilgi görmesi beni Erkek Moda giyiminde global bir influencer’a dönüştürdü. Gördüğüm ilgi üzerine fotoğraf çekimlerimi profesyonelleştirdim ve Türkiye’de erkek modasına yön veren influencerlarından biri olarak bilinmeye başladım. Yurtdışında katıldığım Pitti Uomo gibi moda fuarlarında ve eventlerinde çekilen fotoğraflarım büyük ilgi gördü ve dünyaca tanınmış birçok moda dergisinde fotoğraflarim paylaşıldı. Bununla beraber her geçen gün büyüyen takipçilerimin göndermiş olduğu mesajlarda, yorumlarda kıyafetlerimin markaları, nereden satın alabilecekleri gibi sorular yoğunlaştı. Bu yoğun ilgili beni cesaretlendirdi ve moda sektöründeki kariyerimi bırakarak Melik Kam markasını (www.melikkam.com) kurmaya karar verdim.

Ne zaman süredir, bu sektördesiniz.

18 yıldır profesyonel olarak moda sektöründe bulunuyorum. Melik Kam markasından önce Vakko Grubu’nda çeşitli sorumluluklar üstlendim, son olarak Vakkorama Erkek Stilisti olarak görev yaptım.

Melik Kam markası erkek modasında nasıl farklılaşıyor?

Öncelikle koleksiyonun lüks moda standartlarındaki kalitesi ve kişiye özel verilen styling tarzıyla farklılaşıyor. Koleksiyonundaki her ürünü, kişiye özel yeni ve özelleştirilmiş bir kombine dönüştürebiliyor, baştan sona kişisel tarza yönelik tasarım yapıyorum. Kumaş ve malzeme seçimini, alışılmışın dışında düğmeler, astarlar, yeni form gömlek ve ceket yakaları, özel italyan kumaşlar, renk grupları gibi incelikli detayları, modern ve klasik fitleri, yüksek kaliteli işçilik gerektiren üretim sürecini başından sonuna lüks deneyimin hak ettiği özenle yürütüyor ve takip ediyorum.

Birçok insan için lüks pahalı eşyalar anlamına geliyor, benim için öyle değil. Benim için lüks insanın yaşamak istediğini hayal ettiği hayatın bir parçasına sahip olabilmek demek. İşte benim için en büyük lüks insanlara bu hayata sahip olabilme olasılığını verebilmek. Günün her saatinde kendilerini çok özel ve olağanüstü hissetmelerine katkı yapmak. Koleksiyonumla, kişiye özel eklediğim detaylarla butiğime gelen dostlarıma bunu yaşatabildiğimde kendimi çok iyi hissediyorum

Melik Kam Koleksiyonunda neler görüyoruz?

Melik Kam koleksiyonunda en çok yenilikçi kalıplar ve renkler öne çıkıyor. Bu ürünleri tasarlarken bir çok ürün gruplarında , değişik kesimlerle ve renklerle üretiyorum. ilk öncelikle ceketlerimizin yaka formları standartlardan biraz daha büyük ve hepsinde kurumsal logomuz ile tasarlanmış düğmelerin sunumu görüyoruz. Ceketlerin iç astarlarını hafifleterek ve günlük kullanımda kişiyi çok iyi hissetmesini sağlıyor.

Gömleklerimizin tüm kumaşları İtalya’dan geliyor. Yine özel kalıpları ile her fiziğe uyum sağlıyor. İtalyan yakaları kişinin yüz hatlarını daha keskin ve omuzlarını daha geniş gösteriyor.

Kravatalarımız tasarımları çok fazla kendini kombin içinde belli etmeyecek şekildedir. Yani erkeklerin çoğu kravat takmayı sevmez ama Melik Kam Store da kravatların kombin içindeki uyumu bu özel desenler ve renkler ile mükemmeldir. Her bir kravat sınırlı sayıda italyan kumaşlardan üretilmiştir.

Pantolonlarımızın kesimlerindeki detayları ile kişinin rahatlığını ve şık hissetmesi düşünülerek tasarlanan kalıpları vardır. Koleksiyonda Yüksek bel çift pileli pantolonlar , özel kurumsal logo düğmeli jeanler ve 140S kumaşlı yün Pantolonlar yer alıyor. Paça boyunu kişiye göre özel yorumlayarak postür duruşlarını daha dik ve bacak boylarını daha uzun görünmesini sağlıyoruz.

Pantolon askılarımız enerjisi yüksek renkler ve desenler ile tasarlanmıştır. Desene göre özel deri renkleri ile yapılmıştır. Pantolonlara kullanılma şekilde ise Müşterilerimize Çift yönlü kullanış seçeneği sunmaktadır. İster kemer britine takılabiliyor , isterlersede pantolon iç kemerine özel deri ucu ile italyan tarzı ile kullanılabiliyor.
Basic tişörtü yeniden çok kullanışlı farklı renklerle örme ipekli kumaşlar ile tasarladım. Bu sayede tek başına veya ceket içinde kullanıldığında her zaman kendini belli ediyor. Kalıpları ise ilk giyen kişide hayranlık uyandırmaktadır.
Aksesuarlarda 925 ayar gümüş bilekler , yüzükler ve kolyeler yer alıyor. Casual ve şık giyime uyarlanan tasarımlar ile erkeklerin gümüşlere ilgi duymalarını sağladık. Bu gruba özel deri cüzdanlar, kartlıklar ve telefon kapakları üretilmektedir. Bu erkeğin stilini tamamlayacak önemli bir gruptur.

Ayakkabılarda en önemli misyonumuz kaliteli deriler, her modele uygun özel tabanlar ve günlük kullanımdaki rahatlıktır. Türkiye’ de olmayan modelleri üretiyoruz.

Deri mont giyimini özel yaptığımız safari modelimiz ile İkonik bir hale getirdik. Her stile uygun olması bir çok müşterimizi mutlu etmektedir. Melik Kam Store da yukarıda yer alan , mevsimlere göre değişiklik gösteren koleksiyonlar ve bir çok yeni tasarımlar üretilmeye devam edecektir. Her gün olağanüstü olmanız için biz Nişantaşındaki mağazamızdayız.

Yurtdışında mağazaniz olacak mı?

Yurtdışında şu an icin mağazamız yok fakat 20 den fazla ülkeden Istanbul Nişantaşin’daki butiğimize https://melikkam.com/concept-store/ gelen müşterilerilerimiz oldu. Her müşterimize kendilerini özel hissettirecek farklı kombinlerle styling yaptık ve çok iyi geri bildirimler aldık. İstanbul’u ziyaret eden arkadaşlarını yönlendirdiklerini referans olduklarını gördük. Ayrıca Melik Kam Online Shop www.melikkam.com üzerinden uluslararasi 20 farklı ülkeden siparişler alıyoruz. Yurtdışına güçlü bir ortakla açılmak için planlarımız var, bu yönde tekliflerde alıyoruz, 2020 içinde değerlendireceğiz.

Melik Kam aynı zamanda önemli bir Instagram Influencer’ı. Buradaki hedefiniz nedir?

Instagram’da @melikkam @melikkamstore yarattığım istikrarlı ve samimi ilgi sayesinde gittikçe büyüyen bir takipçi kitlem var. Özellikle yurtdışındaki takipçilerimle etkileşim giderek artıyor. Gerek 2015 yılından beri davet alarak katıldığım Dünya erkek modasının merkezi Pitti Uomo’da, gerekse Milano’da dünyaca ünlü influencerlarla bulunduğum ortak çekimlerde gördüğüm ilgi beni mutlu ediyor. Modanın önemli mecraları GQ Italia, Harpers Bazaar gibi moda dergilerinde yer aldığım röportajlar ve Tatoessian gibi dünyaca ünlü lüks markaların marka elçisi olarak influencer programlarından aldığım davetler yurtdışında bilinirliğimi önemli ölçüde arttırdı. Bu ilgiyi bir yandan Melik Kam markasının yurtdışındaki tanıtımı için kullanırken diğer taraftan zevkime uygun markaları Türkiye pazarına konumlamak için de değerlendirmek istiyorum. Henüz moda sektörü dışında bir marka ile çalışmadım ama modadan ve benim tarzımdan ilham alarak proje üreten otomotiv, banka, elektronik, turizm gibi sektörlerden markalar bulunuyor, bu yönde gelen teklifleri de değerlendiriyorum.