HomeUncategorizedSİBEL CAN MAHKEME KARARIYLA 6 YIL GENÇLEŞTİ

SİBEL CAN MAHKEME KARARIYLA 6 YIL GENÇLEŞTİ

SİBEL CAN MAHKEME KARARIYLA 6 YIL GENÇLEŞTİ

Sahneye çıkabilmesi için babası Engin Cangüre'nin mahkeme kararıyla yaşını 6 yaş büyüttüğü Sibel Can, 32 yıl sonra yine mahkeme kararıyla yaşını küçülttü. 

İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'ne açılan davada Sibel Can yaşının büyütülmesi olayını dilekçesinde şöyle anlatmıştı: Ünlü sanatçının babası Engin Cangüre, 1985 yılında Sibel Can'ın doğum tarihinin nüfusta yanlış olduğunu belirterek mahkeye başvurdu.

Sibel Can'ın 1970 doğumlu olmasına rağmen nüfusa 1972 olarak kaydedildiğini belirten Cangüne kızının yaşının büyütülmesini istedi. Mahkemede tanıklar da Sibel Can'ın 1964 tarihinde doğduğunu anlattı. 

Mahkeme o tarihte 15 yaşında olan Sibel Can'ın dış görünümü, tanık ve Adli Tıp raporunu dikkate alarak Can'ın doğumunun nüfusa yanlış yazıldığını belirterek, doğum tarihini 1 Ağustos 1964 olarak düzeltilmesine karar verdi. 

Mahkeme kararıyla 6 yaş büyüyen Sibel Can, 32 yıl sonra gerçek yaşının 1970 olarak düzeltilmesi için İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurdu. Yargılanmanın yenilenmesini isteyen Sibel Can, Fatih Nüfus Müdürlüğü'ne karşı açtığı davada hayatta olmayan babasının yokluğunda yaşını büyüttüğünü iddia etti. 

Annesi Emine Gül Sezer ile babası Engin Cangüre'nin 30 Temmuz 1969 tarihinde evlendiğini belirten Sibel Can, doğum tarihinin 1964 olması durumunda anne ve babasının evlenmesinden tam 5 yıl önce doğmuş olması gerektiğini bunun da mümkün olmadığını savundu. 1952 doğumlu olan annesinin 12 yaşında doğum yapmış olmasının imkansız olduğunu belirten Sibel Can, doğum tarihinin 1970 olarak düzeltilmesini istedi. 

İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dün görülen davada mahkeme İstanbul Fatih Karagümrük nüfusuna kayıtlı Sibel Cangüre hakkında Fatih 2 Asliye Hukuk Mahkemesi kararının ortadan kaldırılmasına ve nüfus kaydına göre 1 Ağustos 1964 doğumlu gözüken ünlü sanatçının doğum tarihinin 1 Ağustos 1970 olarak düzeltilmesine karar verdi.