HomeFlaş HaberTürkiye seferber oldu! Deprem bölgesine yardım yağıyor

Türkiye seferber oldu! Deprem bölgesine yardım yağıyor

Türkiye seferber oldu! Deprem bölgesine yardım yağıyor

Deprem bölgesine başlatılan yardım kampanyasınn Türkiye’nin her yerinden destek yağıyor.

Türkiye, sabah saatlerinde Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremin ilk şokunu atlamaya çalışırken Kızılay yardım ulaştırmak için 7/24 çalışma esasına geçmiş durumda. Kahramanmaraş, Gaziantep, Hatay, Adana, Osmaniye, Diyarbakır, Malatya, Adıyaman, Şanlıurfa ve Kilis başta olmak üzere pek çok ilde şiddetli olarak hissedilen deprem için Ankara Etimesgut’ta bulunan Afet Operasyon Merkezi’nde kriz masası kuran Kızılay, AFAD’da kurulan koordinasyon merkezinden gelebilecek görevlere yönelik olarak da planlamaları sürüyor.

Ankara Türk Kızılay Etimesgut Yerleşkesi’nde depolarda bulunan battaniye, mutfak kiti, ısıtıcı ve çadırlar tırlara yüklenerek sevkiyatı gerçekleştiriliyor.

YALOVA

Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, Yalova’da bu acıyı 1999 Marmara Depremi’nde yaşadıklarını kaydederek vatandaşlara yardım çağrısında bulundu.

Yardım kampanyasında sıfır kıyafet ve eşya bırakma noktaları: Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü (Diş Hastanesi yanı), Mahalle Muhtarlıkları, Bağlarbaşı Mahallesi YASMEK Binası (Kardeş Şehirler Parkı Mısra Sokak), Bayraktepe Mahallesi (Radar 7. Çıkmaz Sokak), Gaziosmanpaşa Mahallesi (Tuna Caddesi No:16), İsmetpaşa Mahallesi YASMEK (Sakarya Sokak No: 13/2), Paşakent YASMEK (17 Ağustos Caddesi B Blok İş Merkezi)

SAKARYA

Sakarya’daki vatandaşlar, depremzedelere göndermek üzere erzak ve eşya yardımında bulunuyor.

Koliler içine konulan yardım eşyaları Sakarya Büyükşehir Belediyesi SASKİ biriminde toplandıktan sonra deprem bölgelerine gönderilmek için hazır hale getiriliyor. Ayrıca başlatılan kan bağışı içinde vatandaşlar Kızılay kan bağışlama çadırı ve tırları önünde kuyruk oluşturuyor.

BİLECİKBilecik Belediyesi koordinasyonunda, deprem bölgesi için başlatılan yardım kampanyasında binlerce vatandaş seferber oldu.

MARDİN

Mardin Büyükşehir Belediyesi, Mardin Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlüğüne bağlı personel, itfaiye araçları, ağır tonajlı iş makineleri ile hafriyat kamyonları deprem noktalarına intikal etmek üzere sabah erken saatlerinde yola çıktı.

Bu çerçevede Mardin Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlüğünden; 51 personel, 2 eksvatör, 2 onarım aracı, bir hafif ticari araç, 2 paletli eksvatör, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığından; 38 personel 3 minibüs, 1 tır, İtfaiye Daire Başkanlığından; 42 personel, 5 araç, Fen İşleri Daire Başkanlığından; 5 kamyon eskavatör 2, 4 lopet, 1 löder, 20 personel deprem bölgelerine yardıma gönderildi. Ayırca bölgede koordinasyona destek sağlamak üzere Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Mahmut Demirtaş da Gaziantep’e görevlendirildi.

BİNGÖL

Bingöl Valiliği, belediye ve diğer kurumların işbirliğinde başlatılan yardım kampanyasınyla deprem bölgelerine yardım TIR’ı gönderildi. Bingöl’de başlatılan kampanyaya vatandaşlar battaniye, çocuk maması, çocuk bezi, ısıtıcılar, kıyafetler gibi birçok malzemeyi belediye ve AVM’de kurulan stantlara getirdi. Yüzlerce vatandaşlar depremzedeler için tek yürek olurken, iki tır dolusu yardım deprem bölgelerine gönderildi.

KARABÜK

Karabük Valiliği koordinatörlüğünde Gaziantep’e yardımlar gönderildi. Karabük Valiliği koordinatörlüğünde İl Özel İdare ekipleri, merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan ve toplamda 10 ili etkileyen 7,6 büyüklüğündeki depremin ardından Gaziantep’e 2 adet pick-up, 3 tır, 3 ekskavatör, 6 kamyon, 1 otobüs, 17 personel ile bölgedeki vatandaşlara yardım için gönderildi.